Budete potřebovat:
250 g suché velké fazole
500 g kysaného zelí
150 g veganského uzeného
100 g Maďarské klobaňe
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml sójové smetany
sůl
mletá červená paprika
pepř
mletý kmín
2 ks bobkový list
Postup:
- Fazole si namočíme den předem.
2. Ve dvou litrech vody ji spolu s bobkovým listem uvaříme do polo měkka.
3. Přidáme kysané zelí a spolu vaříme, dokud fazole i zelí nejsou měkké.
4. Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli.
5. Přidáme veganské uzené a když se trochu osmaží, přidáme papriku.
6. Všechno dáme do hrnce se zelím a fazolemi.
7. Dochutíme česnekem, solí, kmínem a pepřem.
8. Přilejeme sójovou smetanu a zlehka provaříme.
9. Kobaňu nakrájíme na kolečka a na pánvi osmahneme z obou stran.
10. Servírujeme do mísy a na vrch položíme osmaženou klobaňu.