Fazolová polévka s kysaným zelím

Budete potřebovat:

250 g suché velké fazole
500 g kysaného zelí
150 g veganského uzeného
100 g Maďarské klobaňe
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml sójové smetany
sůl
mletá červená paprika
pepř
mletý kmín
2 ks bobkový list

Postup:

  1. Fazole si namočíme den předem.

2. Ve dvou litrech vody ji spolu s bobkovým listem uvaříme do polo měkka.

3. Přidáme kysané zelí a spolu vaříme, dokud fazole i zelí nejsou měkké.

4. Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli.

5. Přidáme veganské uzené a když se trochu osmaží, přidáme papriku.

6. Všechno dáme do hrnce se zelím a fazolemi.

7. Dochutíme česnekem, solí, kmínem a pepřem.

8. Přilejeme sójovou smetanu a zlehka provaříme.

9. Kobaňu nakrájíme na kolečka a na pánvi osmahneme z obou stran.

10. Servírujeme do mísy a na vrch položíme osmaženou klobaňu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *