Plněné rohlíčky

Plněné kynuté rohlíčky s veganskou Maďarskou klobaňou

Tento skvělý recept na Klobaňové rohlíčky vytvořila @maruskaveg. Když se mi před pár dny dostala do rukou veganská Maďarská Klobaňa, hned mi hlavou proběhlo pár receptů, kde by se skvěle hodila. Překvapila mě skvělá autentická chuť ale i výborné složení. Zkoušeli jsme ji na pečivu i na pizze, ale úplně nejlepší byli tyto plněné rohlíčky. […]

Mock Duck – vegan uzené na spůsob kachny

na oleji ohrejene Vegánske údené http://goodnature.sk/veganske-udene-300-g-420 pridáme sójovku, hoisin, sušený cesnak a korenie na pečenú kačku (ak máte) Iba chvíľu glazujeme, kým sa to nalepí na to údené CESTOVINY MI XAO: Uvaríme si pšeničné ázijské cestoviny, sú také žlté hranaté, ale môžete použiť aj iné rezance, či špagety. na sézamovom oleji opražíme cesnak, cibuľu alebo […]

Valašská kyselica s vegan klobaňou

Výborná klasika, samosebou v rostlinné verzi. Použila jsem do ní skvělou pikantní rostlinnou klobásu značky Good Nature, která se ale bohužel rozpadá, nedrží tvar. Chuťově je ale skvělá a mně její nesoudržnost v polévce nijak nevadila. Na hodinu namočíme do 200 ml horké vody dvě velké hrsti sušených hříbků. 400 g kysaného zelí zalijeme v […]

Pohánkové rizoto s vegan maďarskou klobaňou

Pohánkové rizoto s klobaňou (2 porcie): Rizoto: 1 hrnček suchej pohánky 1 hrnček slnečnic.sem. soľ, lahôdkové droždie, čierne korenie mrazená zelenina (hrášok, mrkva, kukurica) pohánku prepláchneme, dáme do hrnca s vodou a necháme variť urobíme si slnečnicovú krémovú omáčku: slnečnice dáme do mixéra a zalejeme vodou, aby bola voda 1xm nad semiačkami, pridáme soľ, aspoň […]