Klobaňové slimáky

Kouzlo tohoto receptu netkví pouze ve skvělé chuti, ale také v rychlosti a jednoduchosti přípravy. Takže zde dokonale platí hodně muziky za málo práce. Takže rozpalme troubu (na 180 C)°a jdeme na to. Suroviny: 1 veganské lístkové těsto (dostanete ho v Lidlu, nebo Tescu) rostlinné máslo Maďarká Klobaňa kečup nebo pasírovaná rajčata kukuřice hrášek veganský sýr […]

SMAŽENICE S CIZRNOVÉ MOUKY S KLOBAŇOU

Receptů na veganskou smaženici existuje několik. Vyzkoušeli jsme snad všechny. U nás má největší úspěch ta z uzeného tofu a cizrnové mouky. Černá sůl nám dodá vajíčkovou chuť i vůni a opečená klobaňa rozhodně neplní jenom vizuální funkci. Tento recept je na dvě porce. Suroviny: 4 PL (kopcovité) cizrnové mouky 1 cibule 2 PL lahůdkového droždí […]

ZELŇAČKA S VEGANSKÝM UZENÝM

Skvělá sváteční polévka z kysaného zelí, která zaručeně ulahodí oku, jazyku i žaludku. Polévka je hustá a sytá, takže s chlebem zastane i kompletní oběd. Suroviny: 300 g kysaného zelí 1 velká cibule 1uzené tofu 1/2 veganské uzené 1 dl sojová smetana dvě hrsti sušených hub sušené slivky 2 ks bobkový list 1 čl. mletá paprika sůl […]

Plněné rohlíčky

Plněné kynuté rohlíčky s veganskou Maďarskou klobaňou

Tento skvělý recept na Klobaňové rohlíčky vytvořila @maruskaveg. Když se mi před pár dny dostala do rukou veganská Maďarská Klobaňa, hned mi hlavou proběhlo pár receptů, kde by se skvěle hodila. Překvapila mě skvělá autentická chuť ale i výborné složení. Zkoušeli jsme ji na pečivu i na pizze, ale úplně nejlepší byli tyto plněné rohlíčky. […]

Mock Duck – vegan uzené na spůsob kachny

na oleji ohrejene Vegánske údené pridáme sójovku, hoisin, sušený cesnak a korenie na pečenú kačku (ak máte) Iba chvíľu glazujeme, kým sa to nalepí na to údené CESTOVINY MI XAO: Uvaríme si pšeničné ázijské cestoviny, sú také žlté hranaté, ale môžete použiť aj iné rezance, či špagety. na sézamovom oleji opražíme cesnak, cibuľu alebo pór, […]

Valašská kyselica s vegan klobaňou

Recept Kuchařky ze Svatojánu. Výborná klasika, samosebou v rostlinné verzi. Použila jsem do ní skvělou pikantní rostlinnou klobásu značky Good Nature, která se ale bohužel rozpadá, nedrží tvar. Chuťově je ale skvělá a mně její nesoudržnost v polévce nijak nevadila. Na hodinu namočíme do 200 ml horké vody dvě velké hrsti sušených hříbků. 400 g […]

Pohánkové rizoto s vegan maďarskou klobaňou

Pohánkové rizoto s klobaňou (2 porcie): Rizoto: 1 hrnček suchej pohánky 1 hrnček slnečnic.sem. soľ, lahôdkové droždie, čierne korenie mrazená zelenina (hrášok, mrkva, kukurica) pohánku prepláchneme, dáme do hrnca s vodou a necháme variť urobíme si slnečnicovú krémovú omáčku: slnečnice dáme do mixéra a zalejeme vodou, aby bola voda 1xm nad semiačkami, pridáme soľ, aspoň […]