Receptů na veganskou smaženici existuje několik. Vyzkoušeli jsme snad všechny. U nás má největší úspěch ta z uzeného tofu a cizrnové mouky. Černá sůl nám dodá vajíčkovou chuť i vůni a opečená klobaňa rozhodně neplní jenom vizuální funkci. Tento recept je na dvě porce.
Suroviny:
4 PL (kopcovité) cizrnové mouky
1 cibule
2 PL lahůdkového droždí
1 uzené tofu
Maďarská klobaňa
černá sůl
pepř
kurkuma
Postup:
- V misce rozmícháme cizrnovou mouku s vodou na tekuté těstíčko.
- Na pánvi si osmažíme cibuli. Když je cibule hotová, nalijeme připravené těstíčko a vaříme 20 minut. V případě potřeby přidáme vodu.
- Přidáme lahůdkové droždí a kurkumu.
- Rozdrobíme uzené tofu.
- Osolíme (černou solí), opepříme podle chuti.
- Klobaňu nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi do křupava. (Nejlépe se Klobaňa krájí ostrým nožem ve střívku. Tím docílíme krásné kolečka.)