ZELŇAČKA S VEGANSKÝM UZENÝM

Skvělá sváteční polévka z kysaného zelí, která zaručeně ulahodí oku, jazyku i žaludku. Polévka je hustá a sytá, takže s chlebem zastane i kompletní oběd.

Suroviny:
300 g kysaného zelí
1 velká cibule
1uzené tofu
1/2 veganské uzené
1 dl sojová smetana
dvě hrsti sušených hub
sušené slivky
2 ks bobkový list
1 čl. mletá paprika
sůl
pepř

 

Postup:

  1. Sušené houby si předem namočíme do teplé vody. Po hodině houby slijeme a vyždímáme. Vodu si odložíme, budeme ji používat.
  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme houby, veganské uzené a tofu a smažíme do zlatova.
  3. Přidáme kysané zelí a ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a bobkovým listem.
  4. Zalijeme 1l vody, přidáme vodu z hub.
  5. Vaříme zhruba 30 minut.
  6. Vyjmeme bobkové listy a vmícháme sojovou smetanu. Zlehka povaříme.
  7. Maďarskou klobaňu nakrájíme na kolečka a osmahneme na pánvi do křupava. (Nejlépe se klobaňa krájí ostrým nožem ve střívku. Tím docílíme krásné kolečka.)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *