2 porce/10 knedlíků
400 g tofu natural (vyberte měkčí variantu)
200 g hladké špaldové mouky
1 čl soli
náplň
200 g veganského uzeného nebo vegan kebabu
1 cibule
2 pl oleje
sůl, pepř dle chuťi
zelí
200 g sterilovaného zelí (ideálně od babičky ze zeláku)
1 čl sůl, třtinový cukr
2 cibule na ozdobení + olej
POSTUP
Nejprve si připravíme náplň. Uzené si nakrájíme na kostičky, stejně tak cibuli. Společně chvíli osmahneme na pánvičce s olejem. Dáme do misky a necháme trochu vychladnout.
Zelí si propláchneme a krátce podusíme. Můžeme dochutit solí a cukrem. Můžete připravit zelí jak ho máte rádi vy, to co dostávám od babičky mi chutná takové, jaké je.
Tofu si rozmačkáme či rozmixujeme. Přidáme k němu mouku a sůl, rukama vypracujeme jednotné těsto. Rozdělíme ho na 10 dílů. (Pokud se těsto lehce lepí, pracujeme na pomoučené ploše.) Z každého vytvoříme malou placičku, kterou uprostřed naplníme směsí uzeného a cibule. Důkladně zabalíme a vaříme ve vroucí vodě cca 10 minut, občas promícháme. Poté je ideální jeden rozříznout a zkontrolovat jestli uvnitř není těsto syrové.
Podávat můžeme ještě s osmahnutou cibulkou.
Recept podle @maruskaveg