Plněné rohlíčky

Tento skvělý recept na Klobaňové rohlíčky vytvořila @maruskaveg.

Když se mi před pár dny dostala do rukou veganská Maďarská Klobaňa, hned mi hlavou proběhlo pár receptů, kde by se skvěle hodila. Překvapila mě skvělá autentická chuť ale i výborné složení. Zkoušeli jsme ji na pečivu i na pizze, ale úplně nejlepší byli tyto plněné rohlíčky.

kvásek

  • 1/2 čerstvého droždí
  • 1/2 čl cukru
  • 1 čl soli
  • 1 čl mouky
  • 50 ml vlažné vody

 

  • 220 g špaldové hladké mouky
  • 50 ml oleje
  • 50 ml vlažné vody

náplň

  • 100 g veganského sýru
  • 100 g veganské klobani (měli jsme pikantní)
  • 50 g rajčatového protlaku/kečupu
  • 2 čl koření na pizzu

 

  • + 1 čl jablečného octa
  • sezamová semínka

POSTUP:

Nejdříve si připravíme kvásek – rozdrobíme droždí, přidáme sůl, cukr, mouku a vlažnou vodu. Zamícháme a necháme kvásek 15 minut odpočinout (měl by zhoustnout a zvětšit svůj objem). Poté přidáme zbylou mouku, olej a vodu. Propracujeme v nelepivé těsto a necháme hodinu kynout pod utěrkou.

Mezitím si připravíme náplň – sýr nastrouháme, klobaňu rozdrobíme a smícháme s protlakem a kořením na pizzu.

Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme kolo. To rozdělíme na 4 trojúhelníky. Do nejsilnější části dáme náplň a zarolujeme jako rohlíček.

Dáme na plech s pečicím papírem, potřeme vodou s jablečným octem a posypeme sezamovými semínky.

Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 minut na 200 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *