Tento skvělý recept na Klobaňové rohlíčky vytvořila @maruskaveg.
Když se mi před pár dny dostala do rukou veganská Maďarská Klobaňa, hned mi hlavou proběhlo pár receptů, kde by se skvěle hodila. Překvapila mě skvělá autentická chuť ale i výborné složení. Zkoušeli jsme ji na pečivu i na pizze, ale úplně nejlepší byli tyto plněné rohlíčky.
kvásek
- 1/2 čerstvého droždí
- 1/2 čl cukru
- 1 čl soli
- 1 čl mouky
- 50 ml vlažné vody
- 220 g špaldové hladké mouky
- 50 ml oleje
- 50 ml vlažné vody
náplň
- 100 g veganského sýru
- 100 g veganské klobani (měli jsme pikantní)
- 50 g rajčatového protlaku/kečupu
- 2 čl koření na pizzu
- + 1 čl jablečného octa
- sezamová semínka
POSTUP:
Nejdříve si připravíme kvásek – rozdrobíme droždí, přidáme sůl, cukr, mouku a vlažnou vodu. Zamícháme a necháme kvásek 15 minut odpočinout (měl by zhoustnout a zvětšit svůj objem). Poté přidáme zbylou mouku, olej a vodu. Propracujeme v nelepivé těsto a necháme hodinu kynout pod utěrkou.
Mezitím si připravíme náplň – sýr nastrouháme, klobaňu rozdrobíme a smícháme s protlakem a kořením na pizzu.
Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme kolo. To rozdělíme na 4 trojúhelníky. Do nejsilnější části dáme náplň a zarolujeme jako rohlíček.
Dáme na plech s pečicím papírem, potřeme vodou s jablečným octem a posypeme sezamovými semínky.
Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 minut na 200 °C.