Pohánkové rizoto s vegan maďarskou klobaňou

Pohánkové rizoto s klobaňou (2 porcie):

Rizoto:

  • 1 hrnček suchej pohánky
  • 1 hrnček slnečnic.sem.
  • soľ, lahôdkové droždie, čierne korenie
  • mrazená zelenina (hrášok, mrkva, kukurica)
  • pohánku prepláchneme, dáme do hrnca s vodou a necháme variť
  • urobíme si slnečnicovú krémovú omáčku: slnečnice dáme do mixéra a zalejeme vodou, aby bola voda 1xm nad semiačkami, pridáme soľ, aspoň 2 lyžice lahôdkového droždia a štipku čierneho korenia
  • vymixujeme do hladkej hmoty, ak by bola hustá, prilejeme trochu vody
  • uvarenú pohánku precedíme, vrátime do hrnca, pridáme mrazenú zeleninu, chvíľu spolu prehrejeme a nakoniec zalejeme slnečnicovoj omáčkou

Klobaňu si pripravíme nasledovne:

  • na panvici rozohrejeme lyžicu oleja, cherry paradajky prekrojené na polovicu, zelené fazulky a papriku (kto nemá rád túto zeleninu alebo nie je sezóna, skvele s klobaňou chutí aj červená kapusta či mrkva nakrájaná na pásiky)
  • keď zelenina zmäkne, pridáme klobaňu na kúsky (už nesolíme a nekoreníme, klobaňa urobí všetkú chuť)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *