Pórková polévka s cizrnou

Budeme potřebovat:

3 větší póry
2 konzervy cizrny
2 l zeleninového vývaru
1 dl víno
olivový olej
rostlinné máslo
3 stroužky česneku
vegan parmezán (nebo jiný sýr)
sůl, pepř

Cizrna jak je všeobecně známo je velmi zdravá potravina a v kombinaci s pórkem chutná skvěle. Tento recept je inspirován starým receptem Jamieho Olivera. Tak snad se za ten čas od něj moc nevzdálil.

Postup:

  1. Nejdřív si na drobno nakrájíme pór.
  2. V hrnci si rozpustíme olivový olej s troškou rostlinného másla. Přidáme na jemno nakrájený česnek. Po 30 vteřinách přidáme nakrájený pór a smažíme ještě 15-20 minut.
  3. Přidáme víno a necháme odpařit alkohol (potrvá to zhruba minutku), to nám dodá jemně kyselou chuť.
  4. Nyní přišla na řadu cizrna a vývar. Vše přidáme do hrnce a přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut.
  5. Po 10 minutách si z hrnce odebereme 1/3 polévky a zbylé 2/3 rozmixujeme ponorným mixérem. (Můžete rozmixovat klidně všechno, jestli máte radši úplný krém.)
  6. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Na talíři posypeme strouhaným veganským sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *